Misschien heeft u het al gezien, maar nadat vorig jaar het hek is vernieuwd konden we aan het begin van dit jaar de huisvesting opknappen en uitbreiden. Dat is inmiddels gebeurd en er is aardig wat ruimte bijgekomen voor de nieuwe dieren waarmee we de diversiteit in het park willen vergroten. In ieder geval pony’s en misschien wel Alpaca’s (?). Op dit moment zijn we bezig met een goede afwatering, schilderwerk en bestrating om en nabij het gebouw. In de planning is een kippenren, gekoppeld aan het nieuwe nachtverblijf, ook omdat door de vogelgriep het pluimvee niet altijd vrij rond mag lopen. Verder wordt de konijnenbult opgeknapt met een vernieuwd onderkomen zodat deze beesten spoedig weer op de bult waar te nemen zijn. Het aantal donateurs is op dit moment 55 en daar zijn wij erg blij mee. Uiteraard proberen we meer mensen enthousiast te maken, vandaar in de bijlage…

Read more

Uiteraard zijn wij nog steeds op zoek naar mensen die ons team willen versterken. Misschien vindt u het leuk om af en toe de beesten te voeren? Vorig jaar hebben zich spontaan personen aangemeld die diensten konden aanbieden bij het opknappen van het hertenkamp. Van enkele diensten hebben we gebruik gemaakt, maar omdat de uitbreiding van de schuur wat vertraging opliep hebben sommige nog helemaal niets gehoord. Het kan zijn dat we binnenkort toch nog een beroep doen op het aanbod en nieuwe aanmeldingen zijn altijd welkom!.

Afgelopen week zijn er drie jonge hertjes geboren. Meestal in de maand juni worden de damhertkalfjes geboren. Na de geboorte ‘verstopt’ het moederhert haar kalfje tussen boomwortels, tegen de rand van het hek of in een kuil. Daar blijft het kalfje liggen tot het moederhert het kalfje komt zogen of meeneemt naar een andere ‘verstopplek’. Het moederhert houdt haar kalfje op afstand altijd goed in de gaten en beschermt het indien nodig. Na een aantal dagen huppelen de kleintjes met mama mee op het terrein.

Het bestuur van de stichting Hertenkamp De Balhof stelt het zeer op prijs dat zoveel buurtbewoners geregeld een bezoek brengen aan het hertenkamp. Nu de winter weer in aantocht is, moeten er weer meer kosten maken om voldoende wintervoer te hebben. Het aantal donateurs is echter gering. Wij vragen u als buurtbewoner daarom om hulp: wordt donateur vanaf €10,- per jaar.

4/4